Hakkımızda

Tarihçe

Gazi Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2017 yılında kurulmuştur. Bölüm başkanlığını Prof. Dr. Bülent GÜNDÜZ’ ün yürüttüğü bölümde şu an aktif olarak iki doktor öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi, bir doktor araştırma görevlisi ve iki araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Belirtilen tarihten itibaren, fakülte bünyesinde Dil ve Konuşma Terapisi hizmetleri yürütülmektedir.

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü; 4 yıl tam zamanlı lisans eğitimi olarak verilen, teorik ve pratik dersler içeren, çeşitli saha ve kurum stajları yapılan ve seminer, eğitim ve araştırma projeleri hazırlama sorumlulukları bulunan bir bölümdür. Bölümün lisans programı için öğrenci alımları henüz başlamamış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Programın Amacı ve Çalışma Alanları

Programın amacı

Toplumda karşılaşılan iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarını önlemede, değerlendirmede ve bireye özgü uygun terapi yöntemini uygulamada yetkin, akılcı, araştıran ve kendini sürekli yenileyerek bilimsel gelişmeler ışığında bu hizmetlerini devam ettiren, etik değerlere ve vicdani yükümlülüklerine bağlı “Dil ve Konuşma Terapisti” yetiştirmektir.

Çalışma Alanları

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun terapistlerin çalışabileceği geniş bir istihdam alanı bulunmaktadır. Terapistler;

Üniversite, devlet ve özel hastanelerde,

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde,

Özel dil ve konuşma terapisi kliniklerinde,

Halk sağlığı merkezlerinde,

İşitme engelli okullarında,

Sağlık ocakları ve yaşlı bakımevlerinde,

Okullarda ve okul öncesi eğitim kurumlarında Dil ve Konuşma Terapisti olarak hizmet verebilmektedirler.

background image